Efsane Kaleci Akınay, "Gümüş Eski ve Güzel Günlerine Geri Dönecektir"

Temsilcimiz Gümüşhanespor tarihinde birçok isim, gösterdiği performansla taraftarların unutulmazları arasında yerini aldı.

SELDA FIRAT
SELDA FIRAT Tüm Haberleri
+4
Haber albümü için resme tıklayın

2014-2015 Sezonu yaz transfer döneminde Samsunspor’dan temsilcimize transfer olan kaleci Hasan Hüseyin Akınay 2018-2019 sezonuna kadar temsilcimizin formasını terletti.

Geçtiğimiz hafta Kocaelispor- Çorum FK karşılaşmasında 6. dakikada sakatlanan Ali Türkan'ın yerine oyuna girip başarılı performansıyla dikkat çeken Hasan Hüseyin Akınay ile Gümüşkoza olarak görüştük. Eski sakatlığından kurtulduğunu belirten Akınay, performansını daha üst seviyelere çıkartmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Gümüşhanespor'u yakından takip ettiğini, Gümüşhane'de geçirdiği 4 yılı unutamadığını söyleyen Akınay, "Gümüşhane benim evim, orada çok güzel günler geçirdim. Gümüşhanespor'un eski dönemlerine döneceğine inanıyorum" ifadelerini kullanarak Gümüşhanelilere ve Gümüşhanespor taraftarlarına sevgilerini iletti.

Gümüşhanespor’ un 1.lig kapısını zorladığı sezonların efsane kadrosunda yer alan ve Kırmızı-beyazlı formayla 4 yıl boyunca 122 maçta görev alan Akınay, yaptığı kritik kurtarışlarla çoğu maçta kalesinde devleşmiş, kişiliği, sempatik tavırları ve duruşuyla Gümüşhanespor taraftarlarının gönlünde ayrı bir yer edinmişti.

TFF 2.lig, Beyaz grupta mücadele eden Gümüşhanespor'un kalecisi Hasan Hüseyin Akınay, 4 yıl görev yaptığı kulüple 2019 yılının Mart ayında yollarını ayırdı.

Gösterdiği performans ile göz doldurup taraftarın gönlünde taht kuran Akınay, Gümüşhanespor’dan ayrıldıktan sonra Çorum FK’ya transfer oldu.

Çorum FK’da geçirdiği 2 sezonun ardından, sezon başında 1.Lig ekibi Adanaspor’a transfer olan Hasan Hüseyin Akınay, turuncu-beyazlı formayla 17 resmi maça çıktı ve 1.461 dakika süre aldı. Ayak bileği kırıldığı için yaklaşık 2 ay takımdan ayrı olan Hasan Hüseyin Akınay, kulübü tarafından adeta kaderine terk edildi.
Ayak bileğinin kırıldığı gün bir de çocuğu dünyaya gelen Hasan Hüseyin Akınay’a yaşadığı sıkıntılı süreçte destek eli Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın’dan geldi. Genç Başkanın, Çorum FK kalesini iki sezon boyunca başarıyla koruyan Hasan Hüseyin ile yeni sezon için anlaştı ve bonservisini Adanaspor’dan aldı.
Çorum FK ile sözleşme imzalayan Hasan Hüseyin Akınay, 2023-2024 Sezonundan itibaren yeniden Çorum FK’nın kadrosunda yerini aldı. Akınay şuanda aktif futbol hayatını Çorum FK da sürdürmeye devam ediyor. 

18 Kas 2023 - 16:21 - Spor

Muhabir  Selda Firat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gümüşkoza Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gümüşkoza Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gümüşkoza Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gümüşkoza Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.