Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama

KYK Yurtlarında kalan öğrencilerin sosyal medya platformları üzerinde dile getirdiği yemek sorununu muhataplarına sorduk.

DENİZ TUTCU
DENİZ TUTCU Tüm Haberleri
Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama
Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama
+19
Haber albümü için resme tıklayın

KYK Yurtlarında kalan öğrencilerin sosyal medya platformları üzerinde dile getirdiği yemek sorununu muhataplarına sorduk.

Konuyla ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan KYK Yurt Hizmetleri Gümüşhane İl Müdürü Necati Köksal, Türkiye’de bir ilke imza atarak yemek komisyonlarında öğrencilere de yer verdiklerini belirtirken, yurtlara yemek hizmeti veren firma yetkilisi Büşra Yavuz da yemek menüsünün belirlenmesinde öğrenci görüşlerinin dikkate alındığını söyledi.

Farklı yurtlarda kalan öğrencilerin yemek konusundaki düşünceleri de farklı olurken, memnuniyetlerini dile getiren öğrencilerin yanı sıra kalite ve miktar noktasında eleştiriler de dile getirildi.

İlk olarak görüştüğümüz Yurt Hizmetleri Müdürü Necati Köksal, yurtlarda kalan öğrenci profili üzerindeki kültürel farklılıklarına dikkat çekerek, özellikle güneydoğu ve doğu tarafından gelen öğrencilerin yurtlarda çoğunluklu olduğunu belirtti.

Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama

“Türkiye’de Sadece Biz Uyguluyoruz”

Kahvaltı menüsünün ülke genelinde standart olduğunu dile getiren Köksal, “Akşam yemekleri için il müdürlüğü, yurt müdürleri, işletmeciler ve diyetisyenler ile bir araya gelerek bir menü oluşturuyoruz. Ancak son üç aydır Türkiye’de sadece bizim yaptığımız bir uygulamaya gittik. Yurtlarımızda öğrenci temsilcilerini komisyonumuza alarak yurtta kalan öğrencilerimize menü de söz hakkı tanıdık” şeklinde konuştu.

“Yemekler Bir Yönetmeliğe Bağlı

Genel müdürlük talimatıyla çıkan yemeklerin belirli bir yönetmeliğe bağlı olduğuna vurgu yapan Köksal, “Akşam yemeğinde 2 çeşit çorba ve 2 çeşit yemek olması gerekiyor, yemekler yüzde 80 et yemeği ve yüzde 20 sebze yemeği olacak şekilde olmalı. Öğrenciler bu yemeklerden birini tercih etme hakkına sahip” diye konuştu.

“Öğrenciler İçin İstisnalar Yapıyoruz”

Öğrencilerin talepleri üzerine formatında olmayan yemekleri de formata aykırı hareket etmeyecek şekilde öğrenciler için yaptırdıklarına dikkat çeken Köksal, “Öğrenciler bazen menü dışında formatta bulunmayan tarzda yemekler istiyor geçen haftalarda kızlarımız ciğer kavurma istedi normal şartlarda formatta bulunmayan bir yemek ancak biz işletmeden rica ederek yaptırdık. Salı günü yine kız öğrencilerimiz pide talebinde bulundu. Bizlerde yine ricada bulunarak akşam yemeğine getirilmesini sağladık” dedi.

Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama

“Öğrenciler Menüde Söz Hakkına Sahip”

Zeynep Ana Kız Öğrenci Yurduna yemek hizmeti sunan firma yetkilisi Büşra Yavuz ise aylık yemek menülerinin il müdürlüğü tarafından belirlendiğine dikkat çekerek; “Yaklaşık üç aydır öğrenciler menü de söz hakkına sahip. Firma olarak her Salı günü öğrencilerden geri bildirim alıyoruz. Öğrencilerin şikayet ve önerilerini dikkate alıyor ve onların istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Firma olarak onları memnun etmek için her şeyi yapıyoruz. Öğrenciler isterlerse mutfağımızı gezebiliyor, istediklerinde aşçılarımız ile konuşabiliyor, ustalarımızla tanışıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama

“Öğrenciler Abartıyor Yemekler Gayet Yeterli”

Zeynep Ana yurdunda kalan Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım 3. Sınıf Öğrencisi Sinem Bilge Tabak bu yurtta üçüncü yılı olduğuna değinerek yurtta eksik bir şey görmediğini dile getirdi.

Temizlikten yemeğe kadar hiçbir sorun olmadığına dikkat çeken Tabak, “Yemek konusunda da bazen yetişemediğimiz için yemek saatlerine o zamanlarda yemek yiyemiyoruz. Yetişemediğimiz zamanlarda da yiyen arkadaşlarımızdan duyuyoruz. Onlarında bir sıkıntısı olmuyor. Biz burada öğrenciyiz. Mecburen çıkan yemekleri yiyoruz ama bu mecburiyet yemeklerin kötü olmasından değil, öğrenci olmamızdan kaynaklı.  Her gün dışarıdan yiyemediğimizden bizde yurtta yiyoruz. İdaremiz olsun, yurtta çalışan ablalarımız olsun hiçbir kötülüklerini görmedik. Hepsinden çok memnunuz. Çoğu öğrenci şikâyette bulunuyor ama yemekler oldukça çeşitli bence. Dışarıda bulamayacağı yemeği burada buluyoruz. Çoğu öğrencinin durumu abarttığını düşünüyorum. Ben yemeklerin çeşitliliğinden de memnunum. Bence her şey yeteri kadar veriliyor” diye konuştu.

Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama

“Yemekler Yağ İçinde Yüzüyor”

Zeynep Ana yurdunda kalan Gümüşhane Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 4. Sınıf Öğrencisi Menicen Aydın yemek miktarlarının yeterli olduğuna dikkat çekerek sabah kahvaltısından şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

Yemeklerde çok fazla yağ olduğunu ve bu yüzden yiyemediklerini söyleyen Aydın, “Yemekler çok yağlı yapılıyor, ben genelde bu yüzden yemeklerimi yiyemiyorum sebze yemekleri yağın içinde yüzüyor. İki günde bir sürekli patlıcan üzerine yemek çıkıyor bir gün imam bayıldı, bir gün patlıcan oturtma, bir gün patlıcan kebap. Akşam yemeği dışında sabah kahvaltısı da biraz sıkıntılı. Ekmekler çoğunlukla bayat geliyor ve ekmek yiyemiyoruz. Çalışanlar ve müdürlerimiz çok güler yüzlü anlayışlı insanlar. Isınma barınma konusunda da çok şükür sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama

“Yurtta Kahvaltı Yapamıyoruz”

Zeynep Ana KYK yurdunda kalan Gümüşhane Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 4. Sınıf Öğrencisi Zeynep Tuncer yurtta tek sıkıntılarının yemek olduğuna dikkat çekti.

Kahvaltı öğününde özellikle çeşitliliğin sorun olduğunu dile getiren Tuncer, “Akşam yemeklerinde mesela miktar ve çeşitlilik fazla bundan yana bir sıkıntımız yok. Genelde lezzetleri de güzel oluyor. Sadece kahvaltı konusunda sorunumuz var. Kahvaltı önemli ve mutlaka atlanmaması gereken bir öğün ama biz maalesef burada yapamıyoruz. Ben yaklaşık bir aydır hiçbir şekilde yurtta kahvaltı yapamıyorum. Temizlik vs. olsun diğer konularda bir sıkıntımız yok. Çeşitli aktiveler vs. yapılıyor bu da bizim için güzel oluyor” diye konuştu.

Gümüşhane GSB’den Örnek Uygulama

“İl Müdürlüğü Sürekli Denetime Geliyor”

Ahmet Ziyaüddin Yurdunda kalan Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Recep Batuhan Demir yurdun yemeklerinin gayet güzel olduğunu dile getirerek bir şikayetinin olmadığını söyledi.

İkinci öğretim öğrencisi olduğu için yurtta çok fazla yemek yiyemediğini ifade eden Demir, “ Yemekler güzel bir sıkıntım yok. Her zaman her yemek güzel olacak diye bir şey yok, arada kötü de olabiliyor. İl müdürlüğünden sürekli denetime geliyorlar. Bizimle sık sık ilgileniyorlar. Temizlik vs. diğer konularda da bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

31 Oca 2024 - 16:45 - Gündem

Mahreç  Deniz Tutcu ,  Emircan Meral


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gümüşkoza Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gümüşkoza Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gümüşkoza Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gümüşkoza Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.